Kryddkaka med äpple

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kryddkaka med äpple

Mjuk kryddkaka med äpple är en enkel och saftig kaka. Den är täckt med färskostglasyr för extra njutning, och passar lika bra till kaffe som till glögg. Till recept behövs en långpanna på cirka 20 x 30 cm. Förvara kakan svalt om du lagt på färskostkrämen, annars i rumstemperatur.

Kryddkaka med äpple
Kryddkaka med äpple

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gSocker
  • 150 gfarinsocker
  • 325 gmjöl
  • 1 tskBakpulver
  • 2 gKanel, malen
  • 1 tskIngefära, malen
  • 0,5 tskkryddpeppar, eller kryddnejlika, malen
  • 0,5 tskMuskotnöt, riven
  • 0,5 tskSalt
  • 2 dlsmör, smält, eller neutral olja
  • 1,5 dlkefir, eller mjölk
  • 2,5 dlÄpple, rivet

Färskostkräm

  • 225 gfärskost, naturell
  • 115 gsmör, rumstempererat
  • 0,5 vaniljstång, fröna
  • 360 gFlorsocker
  • citronsaft, några droppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddkaka med äpple