Grillspett med grönsaker och basilikadressing

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Grillspett med grönsaker och basilikadressing

Smakrika grönsaksspett med en kryddig basilikadressing gör garanterat succé på grillen. Bitar av halloumi är också gott att ha på de här spetten och passar bra antingen som ensamrätt, eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Grillspett med grönsaker och basilikadressing
Grillspett med grönsaker och basilikadressing

Ingredienser

1 stPaprika, röd
1 stPaprika, gul
2 rödlökar, eller gula lökar
2 nektarin, eller persikor
1 stSquash
150 gchampinjoner
200 gsmå tomater
4 mskolja, neutral
1 vitlöksklyfta
1 mskfärsk timjan, hackad
Salt och peppar

Basilikadressing

1 dlOlja
1 krukaBasilika, bladen
1 vitlöksklyfta, hackad
2 mskPinjenötter, ev. mandel eller valnötter, hackade
3 mskparmesan, riven
Salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa och skär paprika, lök och nektariner i grova bitar. Skär squashen i skivor.
  2. Blanda olja, finhackad timjan och riven/mosad vitlök (mixa det eventuellt med stavmixer).
  3. Gör färgglada grönsaksspett. Pensla spetten med olja och grilla på hög värme tills grönsakerna är gyllene och möra, vänd spetten ofta så att allt blir jämnt grillat. Strö över lite salt och peppar.
  4. Mixa alla ingredienser till basilikadressingen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ringla lite av dressingen över de nygrillade spetten och servera resten till.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillspett med grönsaker och basilikadressing