Ugnsstekta revbensspjäll med skysås

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Ugnsstekta revbensspjäll med skysås

Det här sättet att ugnssteka revbensspjäll tar lång tid, men är inte alls svårt. Resultatet är så saftigt, gott och krispigt att vi inte kan låta bli att fnissa av lycka när vi skär upp köttet. Det blir nästan som "pulled pork" i konsistensen.

Obs! 10 timmar tillkommer för tillagning i ugnen. Kryddningen tar 1-3 dagar.

Ugnstekta revbensspjäll.
Ugnstekta revbensspjäll.

Ingredienser

  • 3 kgSidfläsk
  • salt och malen peppar

skysås

  • vitlöksklyftor
  • 2 Schalottenlökar, grovt hackade
  • 1 stMorot
  • Purjolök
  • rosmarin, några kvistar, färsk
  • timjan, eller salvia
  • stjärnanis, kan utelämnas
  • 1 mskfänkålsfrön, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsstekta revbensspjäll med skysås