Gratinerad parmesankyckling med tomatsås
En variant på den klassiska ”chicken parmesan”! Kyckling panerad i en blandning av brödsmulor och parmesan, sprödstekt och toppad med tomatsås och mozzarella – och gratinerad! Servera med nykokt pasta och färsk basilika.
Ingredienser
- 600 gkycklinglårfiléer
- 2 dlmjöl
- 2 ägg
- 2 dlbrödsmulor
- 2 dlparmesan, riven
- 1 tskoregano
- 250 gmozzarella, riven
- salt och malen peppar
- smör och olja, till stekning
- färsk basilika, till servering
- 400 gspaghetti, till servering
Tomatsås
- 800 gkrossade tomater
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 Schalottenlök, finhackad
- 1 torkad chili, eller chiliflakes efter smak
- 1 nypasalt
- 1 nypasocker
- färsk basilika
- Olivolja