Gratinerad parmesankyckling med tomatsås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås

En variant på den klassiska ”chicken parmesan”! Kyckling panerad i en blandning av brödsmulor och parmesan, sprödstekt och toppad med tomatsås och mozzarella – och gratinerad! Servera med nykokt pasta och färsk basilika.

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås serverad med nykokt spaghetti och färsk basilika.
Gratinerad parmesankyckling med tomatsås serverad med nykokt spaghetti och färsk basilika.

Ingredienser

600 gkycklinglårfiléer
2 dlmjöl
2 ägg
2 dlbrödsmulor
2 dlparmesan, riven
1 tskoregano
250 gmozzarella, riven
salt och malen peppar
smör och olja, till stekning
färsk basilika, till servering
400 gspaghetti, till servering

Tomatsås

800 gkrossade tomater
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 Schalottenlök, finhackad
1 torkad chili, eller chiliflakes efter smak
1 nypasalt
1 nypasocker
färsk basilika
Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås