Gratinerad parmesankyckling med tomatsås

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås

En variant på den klassiska ”chicken parmesan”! Kyckling panerad i en blandning av brödsmulor och parmesan, sprödstekt och toppad med tomatsås och mozzarella – och gratinerad! Servera med nykokt pasta och färsk basilika.

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås serverad med nykokt spaghetti och färsk basilika.
Gratinerad parmesankyckling med tomatsås serverad med nykokt spaghetti och färsk basilika.

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfiléer
  • 2 dlmjöl
  • 2 ägg
  • 2 dlbrödsmulor
  • 2 dlparmesan, riven
  • 1 tskoregano
  • 250 gmozzarella, riven
  • salt och malen peppar
  • smör och olja, till stekning
  • färsk basilika, till servering
  • 400 gspaghetti, till servering

Tomatsås

  • 800 gkrossade tomater
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 1 torkad chili, eller chiliflakes efter smak
  • 1 nypasalt
  • 1 nypasocker
  • färsk basilika
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerad parmesankyckling med tomatsås