Norges nationaltårta – kvæfjordkake

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Norges nationaltårta – kvæfjordkake

Kvæfjordkake är Norges nationaltårta och passar till de flesta festligheter. Här är klassikern gjord i rund form och fylld med vaniljkräm och färska hallon. Vaniljkrämen kan göras i god tid i förväg.

Kvæfjordkake
Kvæfjordkake

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 125 gSocker
  • 4 äggulor, stora
  • 125 gVetemjöl
  • 1,5 tskBakpulver
  • 0,5 vaniljstång, eller vaniljsocker (1,5 tsk per halv vaniljstång)
  • 0,5 dlmjölk

Maräng

  • 4 äggvitor, stora
  • 180 gSocker
  • 1,5 dlMandel, skivad

Vaniljkräm

  • 5 dlmjölk
  • 100 gSocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 30 gmaizen
  • 0,5 vaniljstång

Fyllning

  • 5 dlvaniljkräm
  • 3 Gelatinblad
  • 2 dlgrädde
  • 2 mskrom, brun, eller några droppar romessens
  • 1 förpackninghallon, färska

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Norges nationaltårta – kvæfjordkake

Ämnen