Kryddiga potatisspiraler

Av Godare

(143)

Vad tycker du?

Kryddiga potatisspiraler

Lite kryddheta, krispiga potatisspiraler blir ett festligt tillbehör på buffébordet eller bara som ett smaskigt snacks. Servera med en het gräddfilssås eller någon annan dipp som du gillar! I klippet kan du se hur du enkelt skär potatisen till en spiral.

Ingredienser

4 stora potatisar
25 gsmör, att smälta

Kryddblandning

2 tskpaprikapulver
1,5 tskLökpulver
1 tskVitlökspulver
0,5 tskCayennepeppar
0,5 tskSalt
0,5 tskSvartpeppar

Tillbehör (valfritt)

gräddfil
chilisås, thai
körsbärstomater
rucola
Heta potatisskruvar
Heta potatisskruvar

Gör så här

  1. Trä potatisarna på grillspett och skåra dem som en spiral med en kniv. Snittet ska gå hela vägen in till grillpinnen. Separera spiralen så det bildas en potatisskruv.
  2. Rör ihop kryddorna till kryddblandningen, pensla potatisskruvarna med smält smör och strö över kryddblandningen. Placera spetten på kanten till en ugnsfast form och baka i ugnen i 20-30 minuter på 180 grader. Snurra gärna potatisskruvarna efter hälften av tiden för att undvika att de blir brända.
  3. Servera med eller utan spett på en bädd av sallad och tomater med gräddfil och thai-chilisås till.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddiga potatisspiraler