Petit chou med kola – eclair
Petit chou med kola – så kallade eclair – fylls och toppas med glänsande fudgekola.
Samma recept kan givetvis användas till petit chouer fyllda med annan kräm, som vaniljkräm.
Ingredienser
Kolakräm
- 150 gSocker
- 6 dlmjölk, varm
- 1 nypasalt
- 0,5 vaniljstång, fröna
- 3 mskmajsstärkelse
- 1 ägg, stort
- 3 äggulor, stora
- 3 msksmör
- 2 dlvispgrädde, kan utelsutas
Petit chouer
- 2,5 dlVatten
- 110 gsmör
- 1 mskSocker
- 1 nypasalt
- 150 gVetemjöl
- 4 ägg, medelstora
Kolatopping och garnering
- 2 dlvispgrädde
- 2 dlSocker
- 2 msksmör
- 1 nypaflingsalt
- pistagenötter, hackade
- frystorkade hallon, krossade