Vegetarisk burgare med blomkål
Vegetarisk burgare med blomkål är perfekt för dig som älskar blomkål. Du gör helt enkelt små hamburgare eller ”slliders” av ugnsbakad blomkål à la "Buffalo wings" och serverar dem i bröd med goda tillbehör.
Läckert och otroligt gott!
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud, dubbelt så många om de är väldigt små
- Olja
- 1 tskpaprikapulver
- 0,5 tskChilipulver
- 0,5 tskVitlökspulver
- Salt och peppar
- 2 msksmör
- 4 mskChilisås, stark, "hot sauce"
- 1 mskflytande honung
- hamburgerbröd
Krispig coleslaw
- 1 lsommarkål, finskuren
- 1 morot
- 1 stjälkbladselleri
- 2 mskmajonnäs, eller mer
- 1 msknaturell yoghurt, eller gräddfil, eller crème fraîche
- citronsaft, några droppar
- 1 nypasocker, en rejäl
- Salt
Dressing
- 2 dlgräddfil, crème fraîche eller naturell yoghurt
- 50 ggrönmögelost
- citronsaft, några droppar
- Salt och peppar
- 1 knippegräslök, litet