Vegetarisk burgare med blomkål

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Vegetarisk burgare med blomkål

Vegetarisk burgare med blomkål är perfekt för dig som älskar blomkål. Du gör helt enkelt små hamburgare eller ”slliders” av ugnsbakad blomkål à la "Buffalo wings" och serverar dem i bröd med goda tillbehör.
Läckert och otroligt gott!

Vegetarisk burgare med blomkål.
Vegetarisk burgare med blomkål.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, dubbelt så många om de är väldigt små
  • Olja
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 tskChilipulver
  • 0,5 tskVitlökspulver
  • Salt och peppar
  • 2 msksmör
  • 4 mskChilisås, stark, "hot sauce"
  • 1 mskflytande honung
  • hamburgerbröd

Krispig coleslaw

  • 1 lsommarkål, finskuren
  • 1 morot
  • 1 stjälkbladselleri
  • 2 mskmajonnäs, eller mer
  • 1 msknaturell yoghurt, eller gräddfil, eller crème fraîche
  • citronsaft, några droppar
  • 1 nypasocker, en rejäl
  • Salt

Dressing

  • 2 dlgräddfil, crème fraîche eller naturell yoghurt
  • 50 ggrönmögelost
  • citronsaft, några droppar
  • Salt och peppar
  • 1 knippegräslök, litet

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk burgare med blomkål