Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata
Lax är en favoritfisk hos många. Servera den med potatis smaksatt med citron och dill och en härligt grön och god gremolata som kocken Mattias Larsson i serien ”Godare vardag”.
– Jag visar hur laxen blir perfekt och hur du gör de enkla men galet goda tillbehören, säger kocken Mattias och visar i klippet hur du kokar perfekt potatis.
Ingredienser
Stompad potatis
- 500 gfast potatis
- 3 mskcitronjuice
- 2 mskolivolja
- 2 mskdill, finhackad
- Salt
Gremolata
- 1 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dlpersilja, hackad
- 0,5 dlolivolja
Mjukbakad lax
- 4 laxfiléer, portionsbitar, cirka 160 g styck
- Salt
- Olivolja
Till servering
- 8 rädisor
- 2 dlgrekisk yogurt
- 0,5 dlSmörgåskrasse, kan uteslutas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept