Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata

Av Mattias Larsson

(151)

Vad tycker du?

Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata

Lax är en favoritfisk hos många. Servera den med potatis smaksatt med citron och dill och en härligt grön och god gremolata som kocken Mattias Larsson i serien ”Godare vardag”.

– Jag visar hur laxen blir perfekt och hur du gör de enkla men galet goda tillbehören, säger kocken Mattias och visar i klippet hur du kokar perfekt potatis.

Ingredienser

Stompad potatis

  • 500 gfast potatis
  • 3 mskcitronjuice
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskdill, finhackad
  • Salt

Gremolata

  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dlpersilja, hackad
  • 0,5 dlolivolja

Mjukbakad lax

  • 4 laxfiléer, portionsbitar, cirka 160 g styck
  • Salt
  • Olivolja

Till servering

  • 8 rädisor
  • 2 dlgrekisk yogurt
  • 0,5 dlSmörgåskrasse, kan uteslutas
Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 44 recept