Gnudi med ljuvlig pomodorosås
Gör som Ayla Canpunar och bjud på fluffiga gnudi med en ljuvlig pomodorosås! Riven parmesan, basilika, vitlök och söta körsbärstomater ger smak åt den goda pastan.
Recept ur serien ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
- 250 gricotta
- 2 dlvetemjöl
- 1,5 mskolivolja
- 1 dlparmesan, riven
- 1 mskbasilika, finhackad
Pomodorosåsen
- 400 gkörsbärstomater
- 3 mskolivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krmchiliflakes
- 1 tsktorkad oregano
- basilikablad
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept