Mandeltårta med smörkräm

Av Lise Finckenhagen

(24)

Vad tycker du?

Mandeltårta med smörkräm

En favorit på kakbordet. Mycket av hemligheten bakom succétårtan ligger i krämen som består av tempererat smör nervispat i avsvalnad äggkräm. Mandeltårtan är mjölfri, och den går bra att frysa in. När sötsuget infinner sig kan den faktiskt också ätas halvtinad.
Du behöver två kakringar som är 20-22 centimeter i diameter.

Mandeltårta med smörkräm
Mandeltårta med smörkräm

Ingredienser

Mandelbotten

5 äggvitor
250 gSocker
250 gMandel, malen

Smörkräm

5 äggulor
1 dlvispgrädde
125 gSocker
4 tskVaniljsocker
150 gSmör , rumstempererat

Till garnering

pistagenötter, karamelliserade, eller andra nötter
oxalis, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mandeltårta med smörkräm

Ämnen