Pasta med färska körsbärstomater

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pasta med färska körsbärstomater

En superenkel ”sås” till pasta får du om du hackar färska körsbärstomater och blandar med vitlök, olivolja, färsk persilja och färsk basilika. Tillsammans med nykokt pasta och riven parmesan blir det helt enkelt perfekt.

Spaghetti med färska körsbärstomater, vitlök, olivolja, färsk persilja och färsk basilika, toppad med riven parmesanost.
Spaghetti med färska körsbärstomater, vitlök, olivolja, färsk persilja och färsk basilika, toppad med riven parmesanost.

Ingredienser

400 gspaghetti
500 gkvisttomater, eller andra goda, mogna tomater
2 vitlöksklyftor
3 mskolivolja
2 mskbladpersilja
3 mskbasilika
Flingsalt
svartpeppar
parmesan

Gör så här

  1. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skär tomaterna i små bitar. Blanda tomaterna med finhackad vitlök, olivolja, persilja, basilika och en rejäl nypa flingsalt.
  2. Koka pastan "al dente" i välsaltat vatten.
  3. Häll av det kokande vattnet och blanda pastan med tomaterna.
  4. Servera genast med riven parmesan, lite extra olivolja och malen svartpeppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pasta med färska körsbärstomater