Norska crepes Appleton

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Norska crepes Appleton

Crepes Appleton är fluffiga små pannkakor som fått sitt namn från Appleton House där norska kung Olav föddes. Enligt ryktet serveras dessa fortfarande vid kungliga familjeträffar.

Norska crepes appleton
Norska crepes appleton

Ingredienser

  • 1 mskmjöl
  • 5 ägg
  • 2,5 dlgrädde
  • socker
  • Vaniljsocker
  • smör, till stekning
  • rårörda bär, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Norska crepes Appleton

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen