Norska crepes Appleton

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Norska crepes Appleton

Crepes Appleton är fluffiga små pannkakor som fått sitt namn från Appleton House där norska kung Olav föddes. Enligt ryktet serveras dessa fortfarande vid kungliga familjeträffar.

Norska crepes appleton
Norska crepes appleton

Ingredienser

1 mskmjöl
5 ägg
2,5 dlgrädde
socker
Vaniljsocker
smör, till stekning
rårörda bär, till servering

Gör så här

1
Separera äggen. Vispa ihop äggulor och mjöl. Vispa äggvitorna hårt och vispa grädden till mjuk kräm. Vänd ihop äggvitorna och grädden med äggulorna.
2
Använd en stekpanna med non-stick-beläggning och stek små plättar (ca. 10 cm i diameter) på medelvärme. Plättarna suffleras ganska mycket och kan vara lite svåra att vända i pannan, eventuellt kan man bara "vika" dem försiktigt. Använd inte för mycket smör i pannan - den ska bara smörjas lätt.
3
Vänd de nygräddade crepsen i socker blandat med äkta vaniljsocker. Servera genast med rårörda bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Norska crepes Appleton

Ämnen