Av Emma Brink Rask

Pannkaksmuffins – enkelt att grädda

Av Emma Brink Rask

(1)

Vad tycker du?

Pannkaksmuffins – enkelt att grädda

Pannkaksmuffins är perfekt när du inte orkar stå vid spisen och grädda varje pannkaka för sig. Snabbt ner med smeten i en muffinsplåt och in i ugnen. Gropen som bildas i muffinsen när de varit ugnen är perfekt att fylla med grädde och sylt.

Pannkaksmuffins blir härligt fluffiga och går bra att frysa in.

Ingredienser

Ingredienser

15 gSmör
2 dlmjöl
1 tskVaniljsocker
3 ägg
2,5 dlmjölk

Till servering

2 dlgrädde
1 dlSylt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med smör. Blanda samman de torra ingredienserna och vispa sedan ner ägg och mjölk.
2
Fördela smeten i muffinsplåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de puffat upp sig rejält och blivit gyllenbruna.
3
Servera med grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Pannkakor med apelsin och likör

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling