Morotssoppa med fetaost

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Morotssoppa med fetaost

En mild morotssoppa är enkel och snabb att laga, kryddad med ingefära, spiskummin, koriander och garam masala. Fetaosten på toppen ger en god sälta och passar väldigt bra till de små fräscha granatäppelkärnorna.

Enkel morotssoppa med fetaost

Ingredienser

600 gmorötter
1 Lök
2 vitlöksklyftor
2 msksmör
1 mskingefära, finriven och färsk
1 tskGaram masala
1 tskspiskummin
1 tskkorianderfrön
1 lKycklingbuljong
100 gFetaost
2 dlGranatäpplekärnor
färska örter , till exempel koriander, mynta, persilja

Gör så här

1
Skär morötterna i små bitar, hacka löken och vitlöken. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt ingefära och kryddor och låt puttra en minut.
2
Tillsätt morötterna och fräs allt cirka en minut under omrörning. Häll i buljongen, koka upp och låt sjuda i ca. 20 minuter, eller tills morötterna är helt mjuka.
3
Mixa soppan slät i snabbmixer eller med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
4
Servera soppan toppad med smulad fetaost, granatäppelkärnor och färska örter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Minestronesoppa med grönkål

  2. (1)

    Indisk grönsakssoppa

  3. (0)

    Diana Dontsovas röda linssoppa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos