Morotssoppa med fetaost
En mild morotssoppa är enkel och snabb att laga, kryddad med ingefära, spiskummin, koriander och garam masala. Fetaosten på toppen ger en god sälta och passar väldigt bra till de små fräscha granatäppelkärnorna.
Ingredienser
- 600 gmorötter
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msksmör
- 1 mskingefära, finriven och färsk
- 1 tskGaram masala
- 1 tskspiskummin
- 1 tskkorianderfrön
- 1 lKycklingbuljong
- 100 gFetaost
- 2 dlGranatäpplekärnor
- färska örter , till exempel koriander, mynta, persilja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.