Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Choklad- och kolatårta

Av Cecilia H Larsson

(8)

Vad tycker du?

Choklad- och kolatårta

Här är en riktig läckerbit till tårta. Chokladbotten med sötsalt hasselnötskola toppade med en len ganache.
I klippet visar Godare-profilen Cecilia Hagerling Larsson hur du gör den goda tårtan.

Ingredienser

Chokladbotten

  • 150 Smör
  • 180 gmuscovadosocker, ljust, löst packat 1 dl = 60 g
  • 1,5 tsksnabbkaffepulver
  • 1,75 dlKakao
  • 1,5 tskVaniljsocker
  • 0,5 tskBakpulver
  • 3 ägg, små
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 krmSalt

Hasselnötskola

  • 100 gSmör
  • 200 ggrädde
  • 250 gströsocker
  • 140 gljus sirap
  • 2 dlHasselnötter, rostade, skalade och grovt hackade
  • 2 krmSalt, eller efter smak

Ganache

  • 185 gMörk choklad, 55%
  • 2,25 dlvispgrädde
  • 35 gflytande honung
  • 1 msksmör, rumsvarmt
  • 1 krmSalt

Dekorera med

  • oxalis
  • krispkulor
Bjud på chokladtårta med hasselnötskola.
Bjud på chokladtårta med hasselnötskola.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Choklad- och kolatårta

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 17 recept