Pumpasoppa med ingefära och kokos

Av Godare

Vad tycker du?

Pumpasoppa med ingefära och kokos

(2)

Den vackert gula pumpasoppan får mustig smak och thailändsk touch av kokosmjölk och ingefära. Kycklingspett som tillbehör gör soppan matig. Recept av matskribenten Sara Bergfors.

Pumpasoppa med ingefära och kokos

Ingredienser

Ingredienser

700 g
pumpakött, i bitar (du behöver en pumpa på ca 1 kg)
1
Gul lök
1 msk
Matolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
ingefära, färsk
1 burk
kokosmjölk, 400 ml
6 dl
Vatten
2
Buljongtärningar, höns eller grönsaks
1
Lime
Salt och svartpeppar

Kycklingspett

300 g
Kycklingfilé
Salt, gärna flingsalt
Svartpeppar
Matolja
8
träspett

Gör så här

1
Hacka löken och riv ingefäran.
2
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull.
3
Fräs lök och ingefära på svag värme i några minuter.
4
Pressa i vitlöken och låt den fräsa med en stund.
5
Lägg i pumpaköttet och tillsätt kokosmjöl samt vatten och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i cirka 15 minuter, eller till pumpa­köttet är nästan mjukt.
7
Gör under tiden kycklingspetten.
8
Skär kycklingfilén i jämnstora tärningar.
9
Trä upp dem på träspetten.
10
Salta och peppra spetten, och bryn dem i oljan i en vid stekpanna. Stek dem färdiga på svag värme, gärna under lock.
11
Mixa soppan slät med mixerstav, eller passera den genom en fin­maskig sil.
12
Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
13
Servera soppan med kyckling­spetten och färska korianderblad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Enkel ramensoppa med tofu

  2. Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

  3. Potatis- och zucchinisoppa med dragon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Asiatisk mat
    4. Thailändsk mat
decoration divider

Soppa

Visa alla

Tacosoppa med köttfärs

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål