Pumpasoppa med ingefära och kokos
Den vackert gula pumpasoppan får mustig smak och thailändsk touch av kokosmjölk och ingefära. Kycklingspett som tillbehör gör soppan matig. Recept av matskribenten Sara Bergfors.
Ingredienser
Ingredienser
700 g
pumpakött, i bitar (du behöver en pumpa på ca 1 kg)
1
Gul lök
1 msk
Matolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
ingefära, färsk
1 burk
kokosmjölk, 400 ml
6 dl
Vatten
2
Buljongtärningar, höns eller grönsaks
1
Lime
Salt och svartpeppar
Kycklingspett
300 g
Kycklingfilé
Salt, gärna flingsalt
Svartpeppar
Matolja
8
träspett
Gör så här
1
Hacka löken och riv ingefäran.
2
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull.
3
Fräs lök och ingefära på svag värme i några minuter.
4
Pressa i vitlöken och låt den fräsa med en stund.
5
Lägg i pumpaköttet och tillsätt kokosmjöl samt vatten och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i cirka 15 minuter, eller till pumpaköttet är nästan mjukt.
7
Gör under tiden kycklingspetten.
8
Skär kycklingfilén i jämnstora tärningar.
9
Trä upp dem på träspetten.
10
Salta och peppra spetten, och bryn dem i oljan i en vid stekpanna. Stek dem färdiga på svag värme, gärna under lock.
11
Mixa soppan slät med mixerstav, eller passera den genom en finmaskig sil.
12
Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
13
Servera soppan med kycklingspetten och färska korianderblad.