Av Tareq Taylor

Varma mackor i tre varianter

Av Tareq Taylor

(1)

Vad tycker du?

Varma mackor i tre varianter

Varma mackor. Ibland måste det helt enkelt gå fort och lätt och då är varma mackor perfekt att ta till. Här delar kocken Tareq Taylor med sig av tre mättande och goda varianter.

Recept ur Mat på en plåt av Tareq Taylor.

Ingredienser

Macka 1

5 dlRiven ost, från ostskalkar och en bit västerbottensost
2 äggulor
50 gsmör, rumsvarmt
4 skivorsurdegsbröd

Macka 2

1 chorizo
0,5 röd paprika
1 stTomat
0,5 röd chili
0,5 Gul lök
12 skivorost, t ex präst
4 skivorsurdegsbröd

Macka 3

1 mskpepparrot, färskriven
1 mskDijonsenap
4 skivorrökt skinka
1 Salladslök, i strimlor
12 skivorost, t ex präst
4 skivorsurdegsbröd
Prova Tareq Taylors goda varma mackor.

Gör så här

1
MACKA 1: Blanda ost, gulor och smör i en skål. Bred ut det ganska tjockt på bröden. Gratinera tills mackan har fått en fin gyllene färg. Ta ut och ät direkt, men den är faktiskt god kall också.
2
MACKA 2: Skär chorizo, paprika, tomat, chili och lök i skivor. Fördela på brödskivorna. Lägg tre ostskivor på varje bröd. Gratinera tills mackan har fått en fin gyllene färg. Ta ut och ät direkt.
3
MACKA 3: Blanda pepparrot och senap och bred brödskivorna med blandningen. Lägg på skinka och lite salladslök. Täck med tre ostskivor på varje bröd. Gratinera tills mackan har fått en fin gyllene färg. Ta ut och ät direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (70)

    Kålpudding à la Tareq Taylor

  2. (5)

    Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda

  3. (201)

    Laxpudding med smält smör och pepparrot

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Förrätter
    3. Mackor

Förrätter

Visa alla
(1)

Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

(1)

Rödbetsmarinerade ägg till charkbrickan

(1)

Sparris och mozzarella i lufttorkad skinka

(1)

Toast skagen – klassiker som alltid gör succé