Gyros i pitabröd med tzatziki

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Gyros i pitabröd med tzatziki

Gör läckra grekiska gyros i pitabröd med hemgjord tzatziki och dröm dig bort till de grekiska öarna! Köttet blir extra gott om det marineras över natten.

Gyros i pitabröd med tzatziki
Gyros i pitabröd med tzatziki

Ingredienser

  • 500 gstrimlad fläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök, liten
  • 3 mskOlivolja
  • 1 mskRödvinsvinäger
  • 1 mskflytande honung
  • 1 mskoregano, färsk och hackad
  • 1 msktimjan, färsk och hackad
  • 1 mskrosmarin, färsk och hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja, till stekning

Till servering

  • Lök, strimlad
  • tomater, grovt hackade
  • pommes frites
  • Persilja , hackad
  • pitabröd

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dlgrekisk yogurt, eller naturell yoghurt
  • 1 tskVitvinsvinäger , eller citronsaft
  • 2 mskOlivolja
  • 1 mskMynta, färsk och hackad
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gyros i pitabröd med tzatziki

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.