Gyros i pitabröd med tzatziki
Gör läckra grekiska gyros i pitabröd med hemgjord tzatziki och dröm dig bort till de grekiska öarna! Köttet blir extra gott om det marineras över natten.
Ingredienser
- 500 gstrimlad fläsk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 rödlök, liten
- 3 mskOlivolja
- 1 mskRödvinsvinäger
- 1 mskflytande honung
- 1 mskoregano, färsk och hackad
- 1 msktimjan, färsk och hackad
- 1 mskrosmarin, färsk och hackad
- Salt
- Peppar
- Olja, till stekning
Till servering
- Lök, strimlad
- tomater, grovt hackade
- pommes frites
- Persilja , hackad
- pitabröd
Tzatziki
- 1 gurka
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dlgrekisk yogurt, eller naturell yoghurt
- 1 tskVitvinsvinäger , eller citronsaft
- 2 mskOlivolja
- 1 mskMynta, färsk och hackad
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.