Gyoza med köttfärs och kål

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Gyoza med köttfärs och kål

Gyoza är japanska dumplings som först steks lätt i panna och sedan ångkokas. Här med god och umamirik fyllning av fläskfärsk, vitkål och sojadipp. Gyozapapper finns i frysdisken på asiatiska livs och i välsorterade mataffärer.

Gyoza med köttfärs och kål
Gyoza med köttfärs och kål

Ingredienser

Gyozapapper

  • neutral olja, eller sesamolja, för stekning
  • sojasås, eller sojadipp, till servering
  • Koriander, till garnering

Fyllning

  • 250 gfläskfärs
  • 0,5 tskkinesiska kryddor
  • 1 mskSojasås
  • 0,25 vitkål
  • 2 Salladslökar
  • 1 tskSesamolja
  • 0,25 tskVitlökspulver, eller finhackad vitlök
  • 1 nypasocker
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gyoza med köttfärs och kål