Gyoza med köttfärs och kål

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Gyoza med köttfärs och kål

Gyoza är japanska dumplings som först steks lätt i panna och sedan ångkokas. Här med god och umamirik fyllning av fläskfärsk, vitkål och sojadipp. Gyozapapper finns i frysdisken på asiatiska livs och i välsorterade mataffärer.

Gyoza med köttfärs och kål
Gyoza med köttfärs och kål

Ingredienser

Gyozapapper

neutral olja, eller sesamolja, för stekning
sojasås, eller sojadipp, till servering
Koriander, till garnering

Fyllning

250 gfläskfärs
0,5 tskkinesiska kryddor
1 mskSojasås
0,25 vitkål
2 Salladslökar
1 tskSesamolja
0,25 tskVitlökspulver, eller finhackad vitlök
1 nypasocker
salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gyoza med köttfärs och kål