Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Ugnsbakade sötpotatisklyftor är det perfekta tillbehöret till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. De går även utmärkt att ha med sig till buffén eller knytkalaset. Servera potatisen varm eller ljummen och gärna med limesalt och chilimajonnäs.

Ugnsbakade sötpotatisklyftor

Ingredienser

6 sötpotatisar
Olivolja, mild eller neutral olja
2 mskflingsalt
2 Lime, rivet skal
3 dlaioli, vitlöksmajonnäs
2 mskchilisås, stark eller mosad chili

Gör så här

1
Värm ugnen till 210 grader.
2
Tvätta och skär sötpotatisen i jämna stavar eller klyftor. Lägg allt på en bakplåt. De ska inte ligga ovanpå varandra.
3
Ringla över olja och blanda ihop allt väl. Se till att alla sötpotatisstavar har lite olja på sig.
4
Grädda sötpotatisen i ugnen tills den är gyllene och mjuk, det tar ca. 25 minuter. Vänd runt dem då och då.
5
Blanda flingsalt och limeskal i en mortel eller i en matberedare med knivar.
6
Strö lite limesalt över sötpotatisen så fort den kommer ut ur ugnen.
7
Rör ihop vitlöksmajonnäs och chilisås. Om så önskas kan du smaka av chilidippen med saften från lime.
8
Servera sötpotatisen varm eller ljummen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (10)

    Så gör du perfekt hovmästarsås

  2. Bearnaisesås – tricket som gör den perfekt

  3. (1)

    Blomkålscouscous

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostade nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Grillad ananas