Pestosnurror med feta

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Pestosnurror med feta

Snurra enkelt ihop dessa saftiga pestosnurror med fetaost och rucola! Riktigt fluffiga, goda och passar perfekt i matsäcken, till soppan eller på buffébordet.

Pestosnurror med fetaost och rucola
Pestosnurror med fetaost och rucola

Ingredienser

Deg

5 dlVatten, ljummet
50 gJäst, färsk- eller torrjäst
1 mskHonung, eller socker
3 tskSalt
4 mskOlivolja
1,5 lVetemjöl, ha lite extra i beredskap
1 ägg, ihopvispat till pensling

Fyllning

2 dlPesto
200 gFetaost
1 påseruccola, à 65 g

Gör så här

  1. Blanda ihop jäst, vatten och socker i en bakskål. Täck skålen med plastfolie, låt blandningen stå i ca. 10 minuter, tills den börjar skumma/bubbla något i ytan.
  2. Tillsätt salt, olja och hälften av mjölet. Arbeta ihop degen och tillsätt resten av mjölet, lite i taget. Knåda degen på full hastighet i sex minuter tills degen är blank, smidig och elastisk. Lyft upp degen ur bunken, smörj bunken med lite olja och lägg tillbaka degen. Täck med plastfolie och en kökshandduk.
  3. Låt degen jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
  4. Rulla degen till en tjock korv på en bakplåt och kavla ut den till en rektangel. Smörj degen med pesto och strö över smulad fetaost och ruccolasallad.
  5. Rulla ihop degen hårt som en rulltårta och dela den i 20-24 lika stora bitar.
  6. Lägg snurrorna bredvid varandra i två (eller tre) bakpappersklädda långformar. Det ska vara lite luft mellan snurrorna (men inte mer än att de växer ihop lite under jäsningen). Täck med plastfolie och låt snurrorna jäsa i ca. 30 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda snurrorna i mitten av ugnen i 220 grader i ca. 12 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pestosnurror med feta

Ämnen