Grillade bönor med vispad citronricotta

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Grillade bönor med vispad citronricotta

Grillade bönor med vispad citronricotta är en härligt enkel sommarrätt. Grilla färska haricot verts och servera med en syrlig blandning av ricotta och fetaost som tillbehör eller som hel rätt med ett gott bröd. Citronricottan går fint att förbereda och förvara i kylen.

Grillade bönor med vispad citronricotta och brynt smör

Ingredienser

300 gharicots verts
2 mskolivolja
Flingsalt
75 gsmör

Vispad citroncotta

1 paketricotta, 250 g
1 paketfetaost, 150 g 
0,5 citron
Salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Tänd grillen och vänta tills glödbädden börjar bli grå. Mixa under tiden ricotta, fetaost, olivolja och zest av citron i en matberedare eller med hjälp av en mixerstav tills det blir krämigt och slätt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt.
2
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det puttra lite tills det blir svagt gyllene. Ställ åt sidan.
3
Vänd runt bönorna i lite olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg över bönorna i en perforerad panna anpassad för grill eller i en grillkorg för grönsaker och grilla bönorna runt om tills de får färg.
4
Bred ut citronricottan på ett fat. Lägg över bönorna och avsluta med lite brynt smör. Toppa med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillat bröd med skordalia

  2. (2)

    Marinerade kycklingspett med zucchini

  3. (2)

    Chipotlemajjo

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Grillat

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad