Av Per Ehrlund

Grillad munk med glass

Av Per Ehrlund

(1)

Vad tycker du?

Grillad munk med glass

Munkar får en helt annan karaktär när de grillas och blir varma. Tillsammans med iskall vaniljglass, chilihet chokladsås, färska hallon och citronmeliss blir detta en efterrätt som får smaklökarna att slå volter! Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.

Grillad munk med glass blir ännu godare toppad med en nypa flingsalt.

Ingredienser

Ingredienser

4 sockermunkar
8 mskHallonsylt
vaniljglass
Rostade hasselnötter, och pistagenötter
färska hallon
citronmeliss
citron, grillad
Flingsalt

Chokladsås med anchochili

200 gMörk choklad
1,5 dlvispgrädde
anchopasta, eller liknande
Honung, flytande
Salt, eventuellt

Gör så här

1
Dela munkarna. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Smaksätt med anchopasta och honung efter behag. Smaka eventuellt av med lite salt.
2
Lägg munkarna på direkt värme på grillen i någon minut så att de blir varma och får fina grillränder. Plocka bort munkarna från gallret.
3
Bred hallonsylt på 4 munkhalvor. Skopa upp vaniljglass och lägg på så mycket du tycker blir lagom. Ringla över chokladsås och strö över hackade nötter (du kan även ringla chokladsås på tallriken du serverar munken på). Lägg på de övre munkhalvorna och garnera med hallon och citronmeliss.
4
Pressa över lite grillad citron och avsluta med en nypa flingsalt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillad zucchini med tomatcrème och rostade nötter

  2. (1)

    Grillade sötpotatisskivor med färskost-crème

  3. (1)

    Po’boys med cajunblomkål

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätt
    3. Grillat

Efterrätt

Visa alla
(1)

Fruktsallad med citronmeliss och mango

(1)

Eton mess med färska bär och maränger

(0)

Äppelkompott med grädde och kaksmul

(1)

Karamellpudding