Per Ehrlund

Av Per Ehrlund

Grillad munk med glass

Av Per Ehrlund

(3)

Vad tycker du?

Grillad munk med glass

Munkar får en helt annan karaktär när de grillas och blir varma. Tillsammans med iskall vaniljglass, chilihet chokladsås, färska hallon och citronmeliss blir detta en efterrätt som får smaklökarna att slå volter! Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.

Grillad munk med glass blir ännu godare toppad med en nypa flingsalt.
Grillad munk med glass blir ännu godare toppad med en nypa flingsalt.

Ingredienser

  • 4 sockermunkar
  • 8 mskHallonsylt
  • vaniljglass
  • Rostade hasselnötter, och pistagenötter
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • citron, grillad
  • Flingsalt

Chokladsås med anchochili

  • 200 gMörk choklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • anchopasta, eller liknande
  • Honung, flytande
  • Salt, eventuellt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad munk med glass

Per Ehrlund

Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Grill o’clock” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.

Visa 5 recept