Grillad munk med glass
Munkar får en helt annan karaktär när de grillas och blir varma. Tillsammans med iskall vaniljglass, chilihet chokladsås, färska hallon och citronmeliss blir detta en efterrätt som får smaklökarna att slå volter! Recept ur boken ”Grilla mera vego” av Per Ehrlund.
Ingredienser
- 4 sockermunkar
- 8 mskHallonsylt
- vaniljglass
- Rostade hasselnötter, och pistagenötter
- färska hallon
- citronmeliss
- citron, grillad
- Flingsalt
Chokladsås med anchochili
- 200 gMörk choklad
- 1,5 dlvispgrädde
- anchopasta, eller liknande
- Honung, flytande
- Salt, eventuellt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Per Ehrlund
Per Ehrlund är snickaren som blev grillexpert på senare år. Han är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och med glimten i ögat inspirerar han med sina genuina kunskaper i grillandets konst. I programmet “Sommargrillen” bjuds det på en grillfest som heter duga. Per lagar massor med goda rätter och lär samtidigt ut sina bästa tips och tekniker så att du kan briljera under sommarens alla grillfester.
Visa 9 recept