Mustig gryta med madeiravin

Av Lise Finckenhagen

(16)

Vad tycker du?

Mustig gryta med madeiravin

Här bjuds det på en mustig köttgryta med karljohansvamp, timjan och madeiravin. Grytan kan göras på både högrev av nötkött eller fläskkarré - båda är lika goda!

Gryta med madeiravin
Gryta med madeiravin

Ingredienser

  • 1 kgHögrev, högrev eller fläskkarré
  • 30 gtorkad karljohansvamp
  • 600 gMorot
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvisttimjan
  • 600 gkonserverade tomater
  • 2 mskTomatpuré
  • 4 dlmadeira, torr
  • 4 dlOxfond
  • 1 apelsin, saften
  • 2 mskWorcestershiresås
  • salt och malen peppar
  • smör och olja, till stekning
  • bladpersilja
  • ris

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mustig gryta med madeiravin

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.