Mustig gryta med madeiravin
Här bjuds det på en mustig köttgryta med karljohansvamp, timjan och madeiravin. Grytan kan göras på både högrev av nötkött eller fläskkarré - båda är lika goda!
Ingredienser
- 1 kgHögrev, högrev eller fläskkarré
- 30 gtorkad karljohansvamp
- 600 gMorot
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kvisttimjan
- 600 gkonserverade tomater
- 2 mskTomatpuré
- 4 dlmadeira, torr
- 4 dlOxfond
- 1 apelsin, saften
- 2 mskWorcestershiresås
- salt och malen peppar
- smör och olja, till stekning
- bladpersilja
- ris
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.