Grön currysoppa med kyckling

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Grön currysoppa med kyckling

En grön currysoppa är lagom chilistark och har massor av smak av citrongräs, lime och ingefära. Den gröna kryddpastan blir extra fräsch om du gör den själv. Då har du också bättre koll på hur stark den blir. Men det är helt okej att använda den färdiga varianten också.

Grön currysoppa med kyckling
Grön currysoppa med kyckling

Ingredienser

Grön currypasta

  • 2 citrongräs
  • 2 grön chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära, eller galangal
  • 0,5 mskkorianderfrön
  • 1 mskSpiskummin
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskSocker
  • 1 mskSoja

Soppa

  • 3 Schalottenlökar
  • 2 mskCurrypasta, grön
  • 1 lKycklingfond
  • 1 citrongräs
  • 4 limeblad
  • 4 skivoringefära, eller galangal
  • 600 gKycklinglårfilé
  • 200 grisnudlar
  • 1 broccoli
  • 1 grön paprika
  • 150 gBambuskott
  • 4 dlKokosmjölk
  • 1 mskfisksås
  • 1 nypasocker
  • 1 Lime
  • basilika, eller thaibasilika
  • grön chili, fint skuren

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grön currysoppa med kyckling

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.