Friterad jalapeno
Friterad jalapeno. Just när du trodde att smält ost med lagom heta inslag av jalapeño inte kunde bli bättre – då ska du toppa det hela med knaperstekt bacon. Mums!
Ingredienser
- 150 gBacon, i små bitar (kan uteslutas)
- 300 gfärskost
- 4 mskMajonnäs
- 2 dlMozzarella, riven
- 2 dlcheddar, riven
- 1,5 dlparmesan, riven
- 2 mskjalapeño, inlagd (hackad)
- 1 jalapeño, färsk (rensad från frön och finhackad)
- 1,5 dlpanko, eller skorpsmulor
- 2 msksmör, smält
- Tortillachips, eller andra snacks att dippa
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.