Friterad jalapeno

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Friterad jalapeno

(6)

Friterad jalapeno. Just när du trodde att smält ost med lagom heta inslag av jalapeño inte kunde bli bättre – då ska du toppa det hela med knaperstekt bacon. Mums!

Friterad jalapeno med knaperstekt bacon

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Bacon, i små bitar (kan uteslutas)
300 g
färskost
4 msk
Majonnäs
2 dl
Mozzarella, riven
2 dl
cheddar, riven
1.5 dl
parmesan, riven
2 msk
jalapeño, inlagd (hackad)
1
jalapeño, färsk (rensad från frön och finhackad)
1.5 dl
panko, eller skorpsmulor
2 msk
smör, smält
Tortillachips, eller andra snacks att dippa

Gör så här

1
Stek baconet tills det är krispigt.
2
Värm ugnen till 200 grader.
3
Rör ihop färskost och majonnäs. Rör ner det mesta av osten, spara lite till topping.
4
Tillsätt jalapeño (inlagd och färsk) och bacon. Rör ihop allt snabbt, smaka av med en rejäl nypa salt och sätt ostblandningen i en lämplig eldfast form.
5
Blanda panko/skorpsmulor med smält smör och strö resten av osten och smulorna över ostblandningen.
6
Grädda allt mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills ytorna är gyllene och dippen är "bubblande" varm. Serveras varmt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Tapas
    4. Mexikansk mat
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta

Saltkokt potatis med mojo rojo