Påsktårta med passion och marängkycklingar
En tårta som garanterat lockar fram några leenden i påsk. Gulliga marängkycklingar pryder denna Sable Breton-botten med hasselnötter och passionkräm.
Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.
Ingredienser
Passion eller mangokräm
- 125 gmjölk
- 125 gpassionsjuice, (från färsk passionfrukt, som silas genom ett durkslag så ni får bort kärnorna från frukten)
- 0,5 vaniljstång
- 60 gströsocker
- 60 gäggulor, (1 äggula = ca 20 g) OBS! spara äggvita till maräng.
- 15 gmaizena
- 25 gSmör, mjukt
Sable Breton-botten med hasselnötter
- 100 gSmör
- 95 gSocker
- 2 gSalt
- 20 gÄggula
- 5 gBakpulver
- 135 gVetemjöl
- 20 gHasselnötter, (kan bytas ut mot hackad mandel)
Små kycklingmaränger
- 100 gäggvitor
- 100 gströsocker
- 100 gFlorsocker
- choklad, till dekoration