Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis
Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis – en god och färgglad rätt fylld med smak och nyttigheter. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd tillsammans med grönsaker.
Ingredienser
Pestopotatis
- 1 kgPotatis
- 100 gPesto
Kikärtsbiffar
- 2 burkarkikärtor, ca 6 dl kokta
- 2 ägg
- 1 mskVetemjöl
- 0,5 dllättmjölk
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 mskCitronsaft
- 1,5 tskSalt
- Peppar
- 2 mskRapsolja, till stekning
Rödbetssallad
- 2 rödbetor, ca 200 g skalad vikt
- 0,3 rotselleri, ca 200 g skalad vikt
- 2 äpplen
Dressing
- 1,5 dlNaturell yoghurt, 0.5% fett
- 1 mskMajonnäs, 80% fett
- 0,5 tskSocker
- 2 tskCitronsaft
- 0,5 tskSalt