Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis
Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis – en god och färgglad rätt fylld med smak och nyttigheter. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd tillsammans med grönsaker.
Ingredienser
Pestopotatis
1 kg
Potatis
100 g
Pesto
Kikärtsbiffar
2 burkar
kikärtor, ca 6 dl kokta
2
ägg
1 msk
Vetemjöl
0.5 dl
lättmjölk
2
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
Citronsaft
1.5 tsk
Salt
Peppar
2 msk
Rapsolja, till stekning
Rödbetssallad
2
rödbetor, ca 200 g skalad vikt
0.3
rotselleri, ca 200 g skalad vikt
2
äpplen
Dressing
1.5 dl
Naturell yoghurt, 0.5% fett
1 msk
Majonnäs, 80% fett
0.5 tsk
Socker
2 tsk
Citronsaft
0.5 tsk
Salt
Gör så här
1
Skölj och koka potatisen.
2
Mixa kikärtorna. Lägg i de övriga ingredienserna och mixa en stund till. Forma 16-20 små biffar.
3
Skala rödbetor och selleri och riv grovt. Blanda i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda med rödbetor och selleri.
4
Stek kikärtsbiffarna i olja i en panna.
5
Blanda potatisen med peston. Servera allt tillsammans.