Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

Av Godare

Vad tycker du?

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

(8)

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis – en god och färgglad rätt fylld med smak och nyttigheter. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd tillsammans med grönsaker.

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

Ingredienser

Pestopotatis

1 kg
Potatis
100 g
Pesto

Kikärtsbiffar

2 burkar
kikärtor, ca 6 dl kokta
2
ägg
1 msk
Vetemjöl
0.5 dl
lättmjölk
2
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
Citronsaft
1.5 tsk
Salt
Peppar
2 msk
Rapsolja, till stekning

Rödbetssallad

2
rödbetor, ca 200 g skalad vikt
0.3
rotselleri, ca 200 g skalad vikt
2
äpplen

Dressing

1.5 dl
Naturell yoghurt, 0.5% fett
1 msk
Majonnäs, 80% fett
0.5 tsk
Socker
2 tsk
Citronsaft
0.5 tsk
Salt

Gör så här

1
Skölj och koka potatisen.
2
Mixa kikärtorna. Lägg i de övriga ingredienserna och mixa en stund till. Forma 16-20 små biffar.
3
Skala rödbetor och selleri och riv grovt. Blanda i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda med rödbetor och selleri.
4
Stek kikärtsbiffarna i olja i en panna.
5
Blanda potatisen med peston. Servera allt tillsammans.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hemgjord falafel med chimichurri

  2. Grillstekt lax med syrliga rotfrukter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Mat från Mellanöstern
    4. Biffar
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika