Domoda – gambiansk jordnötsgryta

Av Zeina Mourtada

(79)

Vad tycker du?

Domoda – gambiansk jordnötsgryta

Domoda är en gambiansk gryta med en fyllig och smakrik sås på tomater och jordnötssmör. Recept från kokboken ”Zeinas green kitchen”.

– Den kan innehålla kött, men här har jag gjort den vegansk, säger Zeina Mourtada.

Gambiansk gryta med en fyllig och smakrik jordnötssås.
Gambiansk gryta med en fyllig och smakrik jordnötssås.

Ingredienser

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Rapsolja, till stekning
3 tomater, mogna och röda
Chili, färsk, eller chiliflakes (kan uteslutas)
250 gJordnötssmör, creamy (osötad)
100 gTomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dlkokhett vatten
500 gSötpotatis, eller pumpa
1,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar
Citronsaft, färskpressad (eventuellt, om du gillar syra)

Servering

kokt ris, gärna jasminris
citronklyftor, att pressa över (eventuellt)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Domoda – gambiansk jordnötsgryta