Rårörda vaniljhallon med italiensk maräng

Av Godare

Vad tycker du?

Rårörda vaniljhallon med italiensk maräng

(153)

Desserten är viktig vid en festmiddag. Det ska vara lite fyrverkeri mot slutet, tycker Markus Aujalay. Rårörda vaniljhallon är en smidig dessert att förbereda. Glass i frysen, vaniljsåsen är klar, marängsmet i spritsen och du är redo att köra!

En läcker dessert till nyårsmenyn.

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
frysta hallon
2 msk
strösocker

Vaniljkräm

2.5 dl
mjölk
0.5
vaniljstång, fröna
3
äggulor
0.65 dl
strösocker
2 msk
maizenamjöl

Italiensk maräng

1.5 dl
strösocker
2
äggvitor
0.5 dl
Vatten
0.5 dl
strösocker
Citronsaft

Till servering

Vaniljglass

Gör så här

1
Rårörda hallon: Blanda hallonen med socker och låt dem tina.
2
Vaniljkrämen: Koka upp mjölken blandad med vaniljfrön och ställ åt sidan. Vispa äggulor, strösocker och maizena tills det blir vitt och fluffigt. Häll mjölken över äggvispet och blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen och låt det sakta precis sjuda upp. Dra åt sidan och vispa hela tiden. Sila och kyl ner.
3
Marängerna: Vispa äggvita och socker till styvt skum. Koka socker och vatten till exakt 121grader (använd en digitaltermometer). Häll i en jämn stråle i skålen med den vispade äggvitan och vispa till det är kallt. Tillsätt några droppar citronsaft.
4
Lägg glassen i ett glas. Lägg på hallon och vaniljkräm. Avsluta med att klicka på en sked marängsmet och gratinera eller bränn med gasolbrännare i några sekunder. Marängen ska få lite färg, men fortfarande vara mjuk. Pudra med lite florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladmousse – snabbt, sött och gott

  2. Gino – en klassisk dessert

  3. RECEPT

    Markus Aujalay bjuder på nyårsmeny

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Nyår
    3. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone