Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

Av Godare

Vad tycker du?

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

(257)

Pavlova - segsöt maräng, fluffig grädde och syrliga bär, en oslagbar kombination. Ställer du fram en pavlova efter middagen kan vi nästan garantera att alla gäster kommer att bli tårögda av lycka. Trots att den är så enkel så imponerar den alltid.

Pavlova, enkelt och otroligt gott.

Ingredienser

Ingredienser

6
Ägg, rumstempererade
3.5 dl
Socker
en nypa salt
2 tsk
majsstärkelse
1 tsk
Vitvinsvinäger
5 dl
vispgrädde
bär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader.
2
Separera äggulorna från vitorna. Enklast är att hälla gulan i handen och låta vitan rinna ner i en bunke, var försiktig, hamnar minsta lilla gula i vitan så blir det inget marängfluff.
3
Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa sedan i sockret lite i taget tills smeten blir glansig och det går att göra toppar av den.
4
Vispa i salt, majsmjöl och vinäger.
5
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, gör den hyfsat rund och gör en lätt fördjupning så att grädden inte rinner ut sedan. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och låt den svalna helt.
6
Vispa grädden, inte för hårt.
7
OBS! Montera inte ihop pavlovan i förväg, då smälter marängen och det blir bara kladd. Vänta tills precis innan du ska servera den.
8
Flytta försiktigt över marängen till ett stort fat. Klicka på grädden och strö på generöst med frukt eller bär, det ska nästan vara för mycket av allt. Servera omedelbart.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Påsktårta med lemon curd och grädde

  2. Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt

  3. Gino – en klassisk dessert

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone