Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

(80)

Flankstek med chimichurri. Flanksteken kan bli hur seg som helst eller makalöst god det gäller bara att behandla den rätt. Servera den gärna med vitlöks-, citron- och persiljedoftande chimichurri.

Flankstek med chimichurri.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Flankstek
1
apelsin
2 msk
Soja
0.5 dl
Rapsolja
4
vitlöksklyftor
1 tsk
rökt paprikapulver
Salt och svartpeppar

Till servering

Chimichurri

Gör så här

1
Marinad: Pressa apelsinen och blanda med soja, rapsolja, riven vitlök och rökt paprikapulver. Häll marinaden i en påse tillsammans med köttet och låt det ligga i kylen minst fyra timmar. Ta fram köttet en timme innan det ska tillagas så det blir rumstempererat.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Bryn köttet i en stekpanna så det får fin färg och lägg över det i en ugnsfast form.
4
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och ställ i mitten av ugnen. Ta ut när termometern visar 58 grader.
5
Linda in köttet i folie och låt det vila 20 minuter.
6
Skär köttet i centmetertjocka skivor, servera direkt, gärna med chimichurri.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chimichurri – fräsch och färgstark sås

  2. Tzatziki – enkel och god gurksås

  3. Grillad grön sparris

  4. Kycklingklubbor i ugn – billigt och gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås