Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

Av Godare

Vad tycker du?

Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

(26)

Vaniljhorn – Fyra ingredienser, smör, mjöl, socker och vaniljsocker, är allt som behövs för att baka de här fantastiskt goda kakorna som nästan smälter i munnen. En portion i receptet blir en sats på 40 vaniljhorn

Vaniljhorn

Ingredienser

Ingredienser

200 g
smör
5 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 msk
strösocker
2 dl
strösocker, eller florsocker till garnering

Gör så här

1
Tärna smöret och blanda hastigt ihop det med mjöl, vaniljsocker och strösocker (spara det som ska användas till garnering). Använd gärna matberedaren. Låt degen vila 1 timme i kylen.
2
Sätt ugnen på 175 grader.
3
Mjöla bakbordet och dela degen i fyra delar och rulla till fingertjocka längder.
4
Skär rullarna i cirka 6 centimeter långa bitar. Böj dem som horn och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5
Grädda 12 minuter i mitten av ugnen.
6
Ta ut kakorna ur ugnen och vänd direkt i socker. Lägg upp på galler och låt svalna.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Drömmar – så lyckas du

  2. Kolakakor – försvinnande goda

  3. Hallongrottor – så blir de perfekta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!