Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda
Vaniljhorn – Fyra ingredienser, smör, mjöl, socker och vaniljsocker, är allt som behövs för att baka de här fantastiskt goda kakorna som nästan smälter i munnen. En portion i receptet blir en sats på 40 vaniljhorn
Ingredienser
Ingredienser
200 g
smör
5 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 msk
strösocker
2 dl
strösocker, eller florsocker till garnering
Gör så här
1
Tärna smöret och blanda hastigt ihop det med mjöl, vaniljsocker och strösocker (spara det som ska användas till garnering). Använd gärna matberedaren. Låt degen vila 1 timme i kylen.
2
Sätt ugnen på 175 grader.
3
Mjöla bakbordet och dela degen i fyra delar och rulla till fingertjocka längder.
4
Skär rullarna i cirka 6 centimeter långa bitar. Böj dem som horn och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5
Grädda 12 minuter i mitten av ugnen.
6
Ta ut kakorna ur ugnen och vänd direkt i socker. Lägg upp på galler och låt svalna.