Smörstekt löjromstoast
Smörstekt löjromstoast är en klassiker just för att det är en obeskrivligt god förrätt som dessutom är jätteenkel att göra. Formbrödet rostas i stekpanna och toppas med bland annat löjrom, hackad lök och crème fraiche.
Ingredienser
Ingredienser
1
rödlök, liten
50 g
Smör
6 skivor
ljust formbröd
150 g
löjrom
2 msk
Crème fraiche
dillkvistar, några till dekoration
Gör så här
1
Skala och finhacka rödlöken.
2
Hetta upp en stekpanna eller två beroende på storlek. Lägg smöret i stekpannan/stekpannorna. Lägg i brödet och stek gyllenbrunt på båda sidor.
3
Lägg brödet på varsin tallrik eller en stor skärbräda. Toppa varje skiva med en klick löjrom, crème fraiche och rödlök.
4
Avsluta med att lägga på en dillkvist.