Så lagar du god potatisgnocchi

Av Godare

Vad tycker du?

Så lagar du god potatisgnocchi

(5)

Potatisgnocchi – gnocchi är enkelt och kul att göra, dessutom en supergod bjudrätt som du lätt blandar med dina favoritsmaker. Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. (Norstedts).

Gnocchi är en supergod bjudrätt.

Ingredienser

Ingredienser

6
kokta medelstora potatisar
parmesan
några kvistar färsk oregano
2
äggulor
1.5 dl
Vetemjöl
Salt och peppar

godsaker till gnocchi

1
Gul lök
3 klyftor
vitlök
150 g
Svamp
svartkål eller annat grönt som finns hemma
1 dl
Mandel
1 klick
smör
500 g
Gnocchi
250 g
Cocktailtomat
olja, valfritt
riven parmesan
1 knippe
bladpersilja
Salt och peppar

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten eller använd gårdagens. Finriv parmesanosten. Hacka oreganon.
2
Mosa samman kall potatis, ost och oregano och blanda ner äggulor, mjöl, salt och peppar. Knåda ihop till en deg, men överarbeta den inte.
3
Rulla ut degen till smala strängar och skär bitar om 1–2 cm längd. Låt dem ha den formen eller forma små bollar och tryck till dem med gaffel. Varken storlek eller form spelar så stor roll.
4
Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg ner några gnocchi i taget. När de flyter upp är de klara. Fånga upp dem med hålslev och lägg på en kökshandduk.
5
Gnocchin kan användas på många sätt. Det är gott och enkelt är att fräsa på dem tillsammans med godsaker, se ovan.
6
Hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skiva den. Skiva det gröna och grovhacka mandeln.
7
Låt svampen svettas ut vätska på låg värme i en torr panna och låt sedan vätskan koka bort. Lägg i en klick smör och stek tillsammans med löken någon minut.
8
Addera gnocchi, tomater, det gröna och mandel. Fräs i några minuter tills det fått fin färg, ringla över lite olja om det behövs. Strö över parmesan, hackad persilja, salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Totts – barnens favorit

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo