Fräsch citronpasta med edamamebönor
Citronpasta med edamamebönor, chili och parmesan. Ordet ”fräscht” må vara uttjatat – men här passar det verkligen perfekt som beskrivning.
Recept från kokboken ”Ännu mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo.
Ingredienser
500 ggröna edamame/sojabönor, utan skal, finns ofta i frysdisken
2 vitlöksklyfta
1 nypachiliflingor
Rapsolja, att steka i
1 citron
1 dlriven parmesanost
flingsalt
Svartpeppar
Till servering
citron
parmesanost
Olivolja
Ruccola, eller machésallad
Gör så här
1
Koka pastan.
2
Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag.
3
Hacka vitlök och fräs i rapsolja i en stekpanna tillsammans med chiliflingor i någon minut. Vitlöken ska bara bli mjuk, inte få färg. Lägg i sojabönorna och låt dem bli varma. Riv skalet från en citron, och blanda ner det i pannan.
4
Häll av vattnet från pastan, spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, pastavatten och riven parmesan.
5
Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med pressad citron, mer parmesan, olivolja samt ruccola- eller machésallad.