Fräsch citronpasta med edamamebönor

Av Godare

(35)

Vad tycker du?

Fräsch citronpasta med edamamebönor

Citronpasta med edamamebönor, chili och parmesan. Ordet ”fräscht” må vara uttjatat – men här passar det verkligen perfekt som beskrivning.

Recept från kokboken ”Ännu mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Citronpasta med edamamebönor

Ingredienser

500 ggröna edamame/sojabönor, utan skal, finns ofta i frysdisken
2 vitlöksklyfta
1 nypachiliflingor
Rapsolja, att steka i
1 citron
1 dlriven parmesanost
flingsalt
Svartpeppar

Till servering

citron
parmesanost
Olivolja
Ruccola, eller machésallad

Gör så här

1
Koka pastan.
2
Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag.
3
Hacka vitlök och fräs i rapsolja i en stekpanna tillsammans med chiliflingor i någon minut. Vitlöken ska bara bli mjuk, inte få färg. Lägg i sojabönorna och låt dem bli varma. Riv skalet från en citron, och blanda ner det i pannan.
4
Häll av vattnet från pastan, spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, pastavatten och riven parmesan.
5
Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med pressad citron, mer parmesan, olivolja samt ruccola- eller machésallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (838)

    Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

  2. (4)

    Vegetarisk köttfärssås med bönpasta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pasta

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta