Av Ayla Canpunar

Couscoussallad ”Kisir”

Av Ayla Canpunar

Vad tycker du?

Couscoussallad ”Kisir”

(29)

Kisir – passar utmärkt som tillbehör till grillat och annat gott, tipsar matkreatören Ayla Canpunar.

– Jag kan sätta allt på att det här den godaste couscoussalladen ni någonsin kommer att äta, för det är så mycket smaker i den. Allt från örter som persilja, grönsaker som lök och tomat, sen är det ganska mycket syra i den från citron.

Kisir är min absoluta favorit till bufféer, kött och andra kalla rätter, säger Ayla Canpunar.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
Couscous
3 dl
Vatten
1
stor gul lök, finhackad
2
tomater, tärnade
1
rödlök, tunt skivad
2 dl
Bladpersilja, finhackad
3
gröna sivripaprikor, tärnade
3 stjälkar
salladslök, tunt skivade
1.5 msk
Tomatpuré
1.5 msk
paprikapuré
2
citron
1.5 dl
Rapsolja
Salt och peppar
chiliflakes
2 msk
granatäppelsirap

Gör så här

1
Koka upp vattnet och häll det över couscousen i en skål, rör om. Placera en stor tallrik över och låt det dra.
2
Stek gul lök i olja tills den blir mjuk, krydda med salt, peppar och chiliflakes. Tillsätt sedan tomatpurén, paprikapurén och låt det fräsa i några minuter.
3
När couscousen har sugit åt sig allt vatten häller du löken tillsammans med den varma oljan över couscousen, rör om ordentligt. Låt svalna helt.
4
När couscousen svalnat blandar du i de hackade grönsakerna, persilja, citronsaft, granatäppelsirap, salt och peppar.
5
Rör om, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
6
Klart att servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Familjär matglädje med Ayla Canpunar i ny matlagningsserie

  2. Smörstekt majs med riven manchego

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Mat från Mellanöstern
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika