Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Markiz Taintons härligt gröna shakshuka

Av Markiz Tainton

(34)

Vad tycker du?

Markiz Taintons härligt gröna shakshuka

Markiz Tainton lagar här en grön shaksunka som hon ofta äter till frukost eller brunch. Toppa med fetaost och servera med varma pitabröd.

– Kom ihåg att fräsa kryddorna i oljan först. Då öppnas aromerna upp och smakerna kommer fram, tipsar hon i klippet.

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 1 Purjolök
  • Olivolja, att steka i
  • 3 mskRas el Hanut, alt spiskummin, paprika, koriander, saffran
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskHarissa, eller 0.5 chilifrukt per portion
  • 100 ggrönkål
  • 200 gÄrter, gröna
  • 100 gSpenat
  • 2 mskkronärtskockspuré
  • 2 dlVatten, cirka
  • Salt och svartpeppar
  • 1 knippedill, stort
  • 4 ägg, eller fler
  • 150 gFetaost

Till servering

  • Khobz, tunnbröd eller pitabröd
  • yoghurt
Markiz Taintons härligt gröna shakshuka

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Markiz Taintons härligt gröna shakshuka

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 33 recept