Hjärtformade schackrutor – söta kakor

Av Godare

Vad tycker du?

Hjärtformade schackrutor – söta kakor

(9)

Emma Brink Rasks söta hjärtformade schackrutor har gjort succé på Instagram. Här visar hon hur du lyckas med bakningen.
– Är det i år du tar schackrutorna till nästa nivå? Baka ut dem som flätade hjärtan och imponera på dina fikagäster, säger hon.

Ingredienser

Ljus deg

180 g
Vetemjöl, 1 dl = 60 g
30 g
florsocker, 1 dl = 60 g
2 tsk
Vaniljsocker
125 g
Smör , kallt
1 msk
Vatten, kallt

Mörk deg

180 g
Vetemjöl, 1 dl = 60 g
15 g
Kakao, 1 msk = 7 g
30 g
florsocker, 1 dl = 60 g
2 tsk
Vaniljsocker
125 g
Smör , kallt
1 msk
Vatten, kallt
Ta schakrutorna till en helt ny nivå med Emma Brink Rasks fina form.

Gör så här

1
Lägg alla ingredienser till den ljusa degen i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte. Gör sedan samma sak med den mörka degen.
2
Plasta in degarna och låt dem vila i kylen i ca 1 timme.
3
Kavla ut drygt halva av den ljusa degen så att den är ca 1 cm tjock, jämt över hela. Skär sedan 1 cm breda “pinnar” av den. Gör likadant med drygt halva av den mörka degen. Lägg in pinnarna i kylen i 10 minuter. Bygg sedan din kaka genom att lägga varannan ljus och mörk i 4 rader brett och 4 rader högt. Se till att de är helt ihoptryckta. Rulla resten av den ljusa och mörka degen till tjocka korvar och dela dem på hälften på längden. Den måste vara lika tjock som den stubben som du byggt ovan. Lägg den ljusa på ena sidan av stubben och den mörka på den andra. Tryck till och forma till. Låt vila i kylen tills hela rullen är kall, skiva sedan kakor, ca 7 mm tjocka och lägg på en plåt.
4
Grädda på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i ca 10-12 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

  2. Mazarinpaj med björnbärskräm

  3. Kardemummasnurror

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Jul
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!