Hjärtformade schackrutor – söta kakor

Av Emma Brink Rask

(9)

Vad tycker du?

Hjärtformade schackrutor – söta kakor

Emma Brink Rasks söta hjärtformade schackrutor har gjort succé på Instagram. Här visar hon hur du lyckas med bakningen.
– Är det i år du tar schackrutorna till nästa nivå? Baka ut dem som flätade hjärtan och imponera på dina fikagäster, säger hon.

Ingredienser

Ljus deg

180 gVetemjöl, 1 dl = 60 g
30 gflorsocker, 1 dl = 60 g
2 tskVaniljsocker
125 gSmör , kallt
1 mskVatten, kallt

Mörk deg

180 gVetemjöl, 1 dl = 60 g
15 gKakao, 1 msk = 7 g
30 gflorsocker, 1 dl = 60 g
2 tskVaniljsocker
125 gSmör , kallt
1 mskVatten, kallt
Ta schakrutorna till en helt ny nivå med Emma Brink Rasks fina form.
Ta schakrutorna till en helt ny nivå med Emma Brink Rasks fina form.

Gör så här

1
Lägg alla ingredienser till den ljusa degen i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte. Gör sedan samma sak med den mörka degen.
2
Plasta in degarna och låt dem vila i kylen i ca 1 timme.
3
Kavla ut drygt halva av den ljusa degen så att den är ca 1 cm tjock, jämt över hela. Skär sedan 1 cm breda “pinnar” av den. Gör likadant med drygt halva av den mörka degen. Lägg in pinnarna i kylen i 10 minuter. Bygg sedan din kaka genom att lägga varannan ljus och mörk i 4 rader brett och 4 rader högt. Se till att de är helt ihoptryckta. Rulla resten av den ljusa och mörka degen till tjocka korvar och dela dem på hälften på längden. Den måste vara lika tjock som den stubben som du byggt ovan. Lägg den ljusa på ena sidan av stubben och den mörka på den andra. Tryck till och forma till. Låt vila i kylen tills hela rullen är kall, skiva sedan kakor, ca 7 mm tjocka och lägg på en plåt.
4
Grädda på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i ca 10-12 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hjärtformade schackrutor – söta kakor

Ämnen