Matig sallad med bulgur och halloumi

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Matig sallad med bulgur och halloumi

(9)

Matig sallad – med bulgur, linser och halloumi blir salladen mer mättande. Sätt extra piff med rostade sesamfrön och färska örter.

Matig sallad med bulgur och halloumi

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
Bulgur, eller annat gryn
2 dl
Svarta linser, förkokta
150 g
Halloumiost
2
Avokado
1 ask
Cocktailtomater
1 burk
Majs
3 dl
Sojabönor, frysta

Till servering

2 msk
Sesamfrön
1 msk
Persilja, blad, hackade

Gör så här

1
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2
Skiva halloumin och stek gyllene i lite olja.
3
Tina sojabönorna i en skål med vatten i mikron.
4
Blanda ner förkokta linser i bulguren.
5
Skiva avokado, dela cocktailtomaterna och öppna majsburken.
6
Fördela bulguren på fyra tallrikar, lägg på avokado, tomater, majs, sojabönor och halloumi.
7
Toppa med rostade sesamfrön och hackad persilja.
8
Servera med en klick gräddfil, tzatziki eller vitlökssås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

  2. Vegetarisk Stroganoff med halloumi

  3. Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika