Kvick och god kassler

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Kvick och god kassler

(8)

Kassler med potatis och dijonsenap – en god och lättlagad familjemiddag som mättar alla magar! Kassler är en svensk klassiker som oftast kommer i skymundan på kötthyllan, men med det här receptet får den glänsa på nytt.

Kassler med potatis och dijonsenap

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Kassler
8
potatisar
200 g
frysta grönsaker, wokgrönsaker eller rotsaker
1
grönsaksbuljong
3 msk
Hackad persilja
Fransk senap
5 dl
Vatten
Peppar

Gör så här

1
Koka buljong på tärningen och vattnet i en stor kastrull eller gryta.
2
Skala potatisarna, skär i två centimeter stora bitar och lägg i buljongen.
3
Hacka persiljan fint.
4
Drick en slurk vatten eller vin. Tänk på något trevligt.
5
Skär kasslern i halvcentimetertjocka skivor och lägg i kastrullen ovanpå potatisen.
6
Lägg de frysta grön-/rotsakerna i grytan efter en liten stund.
7
Strö i persiljan, vänd runt och peppra lite.
8
Nu har det nog gått en kvart. Kolla att potatisen är klar och servera med senap och bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås