Apfelstrudel – klassiskt bakverk med äpplen

Av Godare

Vad tycker du?

Apfelstrudel – klassiskt bakverk med äpplen

(32)

Apfelstrudel – dräller det ner äpplen i trädgården? Gör då lite klassiska apfelstrudels och bjud på till fikat. Det goda österrikiska bakverket bakar du enkelt med färdig filodeg.

Apfelstrudel är ett klassiskt bakverk med äpplen.

Ingredienser

Ingredienser

8 blad
Filodeg
75 g
smör
1
Äggula
2 msk
strösocker

Fyllning

8
äpplen
2 msk
smör
4 msk
strösocker
1 dl
russin, gärna gula

Till servering

grädde, crème fraiche eller vaniljglass

Gör så här

1
Fyllning: Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Smält en klick smör i en stekpanna och fräs äppelbitarna tills de mjuknat, cirka 5 minuter. Strö på socker och blanda ner russinen. Låt svalna.
2
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
3
Lägg ett ark filodeg på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla det med smält smör. Lägg på nästa ark, pensla med smör. Fortsätt likadant med resten av arken.
4
Bred ut äppelbitarna och rulla ihop arken från kortsidan som en rulltårta, inte för hårt.
 Vispa upp äggulan och pensla rullen och strö över socker.
5
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda cirka 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna och skär i bitar med en vass kniv.
6
Servera med vaniljglass, crème fraiche eller en klick vispgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Baklava – filodeg, nötter och honung

  2. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  3. Äppelkladdkaka med vit choklad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!