Rotfruktscurry med myntasås
Bjud på en krämig rotfruktscurry där den runda fina sötman i rotfrukterna verkligen kommer till sin rätt. En värmande, vårig och mättande curry som passar lika bra en grön måndag som en festlig fredag.
Ingredienser
- 1 mskSpiskummin
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskChilipulver
- 1 mskGaram masala
- 1 mskGurkmeja
- 0,5 tskhel svartpeppar
- 1 Lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 mskingefära, färsk och riven
- 4 dlKokosmjölk
- 1 burkkrossade tomater
- 1 kgrotfrukter, som morot, palsternacka och rotselleri
- 150 gkörsbärstomater
- 150 gSpenat
- 1 Lime
- Salt
- Olja, till stekning
- ris, kokt till servering
Dressing
- 2 Lime, juicen
- 4 mskVatten
- 2 mskingefära, färsk och riven
- 1 grön chili, hackad och rensad från frön
- 1 knippekoriander
- 1 knippemyntablad, små
- 1 dlyoghurt, naturell
- 1 nypasalt