Rotfruktscurry med myntasås

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Rotfruktscurry med myntasås

Bjud på en krämig rotfruktscurry där den runda fina sötman i rotfrukterna verkligen kommer till sin rätt. En värmande, vårig och mättande curry som passar lika bra en grön måndag som en festlig fredag.

Rotfruktscurry med myntasås
Rotfruktscurry med myntasås

Ingredienser

  • 1 mskSpiskummin
  • 1 mskkorianderfrön
  • 1 tskChilipulver
  • 1 mskGaram masala
  • 1 mskGurkmeja
  • 0,5 tskhel svartpeppar
  • 1 Lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära, färsk och riven
  • 4 dlKokosmjölk
  • 1 burkkrossade tomater
  • 1 kgrotfrukter, som morot, palsternacka och rotselleri
  • 150 gkörsbärstomater
  • 150 gSpenat
  • 1 Lime
  • Salt
  • Olja, till stekning
  • ris, kokt till servering

Dressing

  • 2 Lime, juicen
  • 4 mskVatten
  • 2 mskingefära, färsk och riven
  • 1 grön chili, hackad och rensad från frön
  • 1 knippekoriander
  • 1 knippemyntablad, små
  • 1 dlyoghurt, naturell
  • 1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rotfruktscurry med myntasås