Friterad kycklingburgare

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Friterad kycklingburgare

Krispig kycklingburgare med het, röd sås à la Korean fried chicken! Servera med knaprig kålsallad, vitlöksmajonnäs och koriander. Vi vågar utlova en riktig smaksensation.

Friterad kycklingburgare
Friterad kycklingburgare

Ingredienser

Friterad kyckling

800 gKycklingfilé, eller lår utan ben
2 ägg
3 dlmjöl
salt och malen peppar
1 lolja, neutral för stekning

Sås

2 dlKetchup
4 mskChilisås, stark
4 mskrisvinäger, eller vinäger 7 %
4 mskSojasås
2 mskHonung, flytande
1 mskSesamolja
4 tskSocker
1,5 mskingefära, färsk och finriven
1 tskvitlök, finriven

Till servering

hamburgerbröd
aioli
kål, finstrimlad (eventuellt sallad)
morot, fint strimlad
gurka
jalapeño, finhackad
Koriander, färsk

Gör så här

1
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
2
Dela kycklingfiléerna i mitten på längden. Använder du kycklinglår kan du eventuellt banka dem lite plattare.
3
Vispa ihop äggen i en skål. Lägg mjölet i en annan skål eller djup tallrik.
4
Krydda med salt och peppar och vänd först kycklingen i mjöl, sedan i ägg och sedan tillbaka i mjölet. Skaka av överflödigt mjöl.
5
Hetta upp oljan till ca 180 grader i en stekpanna eller använd en tjockbottnad panna med höga kanter. Fritera kycklingen precis innan servering i 3-5 minuter, tills kycklingen är gyllene och krispig. Fritera kycklingbitarna i flera omgångar, och låt kycklingen droppa av på hushållspapper.
6
Blanda ihop finstrimlad vitkål, morot, gurka, lite finhackad jalapeño och grovt hackad koriander.
7
Bred aioli på hamburgerbrödet och tillsätt grönsaker, kyckling och sås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad kycklingburgare