Friterad kycklingburgare

Av Lise Finckenhagen

Krispig kycklingburgare med het, röd sås à la Korean fried chicken! Servera med knaprig kålsallad, vitlöksmajonnäs och koriander. Vi vågar utlova en riktig smaksensation.

Friterad kycklingburgare

Ingredienser

Friterad kyckling

800 g
Kycklingfilé, eller lår utan ben
2
ägg
3 dl
mjöl
salt och malen peppar
1 l
olja, neutral för stekning

Sås

2 dl
Ketchup
4 msk
Chilisås, stark
4 msk
risvinäger, eller vinäger 7 %
4 msk
Sojasås
2 msk
Honung, flytande
1 msk
Sesamolja
4 tsk
Socker
1.5 msk
ingefära, färsk och finriven
1 tsk
vitlök, finriven

Till servering

hamburgerbröd
aioli
kål, finstrimlad (eventuellt sallad)
morot, fint strimlad
gurka
jalapeño, finhackad
Koriander, färsk

Gör så här

1
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
2
Dela kycklingfiléerna i mitten på längden. Använder du kycklinglår kan du eventuellt banka dem lite plattare.
3
Vispa ihop äggen i en skål. Lägg mjölet i en annan skål eller djup tallrik.
4
Krydda med salt och peppar och vänd först kycklingen i mjöl, sedan i ägg och sedan tillbaka i mjölet. Skaka av överflödigt mjöl.
5
Hetta upp oljan till ca 180 grader i en stekpanna eller använd en tjockbottnad panna med höga kanter. Fritera kycklingen precis innan servering i 3-5 minuter, tills kycklingen är gyllene och krispig. Fritera kycklingbitarna i flera omgångar, och låt kycklingen droppa av på hushållspapper.
6
Blanda ihop finstrimlad vitkål, morot, gurka, lite finhackad jalapeño och grovt hackad koriander.
7
Bred aioli på hamburgerbrödet och tillsätt grönsaker, kyckling och sås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Supersnabb pekinganka

  2. Krispig kyckling teriyaki med ris

  3. Kycklingburgare med thailändska smaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Hamburgare
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök