Friterad kycklingburgare

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Friterad kycklingburgare

Krispig kycklingburgare med het, röd sås à la Korean fried chicken! Servera med knaprig kålsallad, vitlöksmajonnäs och koriander. Vi vågar utlova en riktig smaksensation.

Friterad kycklingburgare
Friterad kycklingburgare

Ingredienser

Friterad kyckling

  • 800 gKycklingfilé, eller lår utan ben
  • 2 ägg
  • 3 dlmjöl
  • salt och malen peppar
  • 1 lolja, neutral för stekning

Sås

  • 2 dlKetchup
  • 4 mskChilisås, stark
  • 4 mskrisvinäger, eller vinäger 7 %
  • 4 mskSojasås
  • 2 mskHonung, flytande
  • 1 mskSesamolja
  • 4 tskSocker
  • 1,5 mskingefära, färsk och finriven
  • 1 tskvitlök, finriven

Till servering

  • hamburgerbröd
  • aioli
  • kål, finstrimlad (eventuellt sallad)
  • morot, fint strimlad
  • gurka
  • jalapeño, finhackad
  • Koriander, färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad kycklingburgare