Friterad kycklingburgare
Krispig kycklingburgare med het, röd sås à la Korean fried chicken! Servera med knaprig kålsallad, vitlöksmajonnäs och koriander. Vi vågar utlova en riktig smaksensation.
Ingredienser
Friterad kyckling
- 800 gKycklingfilé, eller lår utan ben
- 2 ägg
- 3 dlmjöl
- salt och malen peppar
- 1 lolja, neutral för stekning
Sås
- 2 dlKetchup
- 4 mskChilisås, stark
- 4 mskrisvinäger, eller vinäger 7 %
- 4 mskSojasås
- 2 mskHonung, flytande
- 1 mskSesamolja
- 4 tskSocker
- 1,5 mskingefära, färsk och finriven
- 1 tskvitlök, finriven
Till servering
- hamburgerbröd
- aioli
- kål, finstrimlad (eventuellt sallad)
- morot, fint strimlad
- gurka
- jalapeño, finhackad
- Koriander, färsk