Påsktårta med choklad och tryffelkräm

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Påsktårta med choklad och tryffelkräm

Chokladtårta med tryffelkräm är tårtan du ska göra om du vill imponera. Det här är en supersaftig chokladtryffelkaka, som är dekorerad med chokladtäckta mandlar, små chokladkulor och kanderade rosor. Tårtan håller sig bra under hela påsken, och den är väldigt mäktig.

Påsktårta med choklad och tryffelkräm
Påsktårta med choklad och tryffelkräm

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4,5 dlSocker
  • 250 gsmör, smält och avsvalnat
  • 6 dlVetemjöl
  • 3 tskBakpulver
  • 3 tskVaniljsocker
  • 3 mskKakao
  • 2,5 dlmjölk

Tryffelkräm

  • 500 gMörk choklad, 55-60 % kakao
  • 5 dlvispgrädde
  • 150 gsmör, rumstempererat

Dekorationer

  • Mandlar, doppade i choklad
  • chokladkulor
  • kanderade rosor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Påsktårta med choklad och tryffelkräm

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.