Påsktårta med choklad och tryffelkräm
Chokladtårta med tryffelkräm är tårtan du ska göra om du vill imponera. Det här är en supersaftig chokladtryffelkaka, som är dekorerad med chokladtäckta mandlar, små chokladkulor och kanderade rosor. Tårtan håller sig bra under hela påsken, och den är väldigt mäktig.
Ingredienser
- 4 ägg
- 4,5 dlSocker
- 250 gsmör, smält och avsvalnat
- 6 dlVetemjöl
- 3 tskBakpulver
- 3 tskVaniljsocker
- 3 mskKakao
- 2,5 dlmjölk
Tryffelkräm
- 500 gMörk choklad, 55-60 % kakao
- 5 dlvispgrädde
- 150 gsmör, rumstempererat
Dekorationer
- Mandlar, doppade i choklad
- chokladkulor
- kanderade rosor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.