Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd
En klassisk småkaka som oftast förknippas med hallonsylt. Här med en syrlig lemon curd och blå vallmofrön för mer textur. Plötsligt har kakan fått en ny kostym och smakar gudomligt gott.
En portion i receptet blir cirka 40 kakor. Recept ur ”Kaklycka med Hilda” av Hilda Kirkhoff.
Ingredienser
Lemon curd
- 3 Citroner, ekologiska
- 3 äggulor
- 1 ägg
- 1 dlströsocker
- 25 gsmör, gärna osaltat
Kakdeg
- 200 gsmör, rumsvarmt
- 1,25 tskFlorsocker
- 1 ägg
- 4,5 dlVetemjöl
- 1 tskVaniljsocker
- 1 dlPotatismjöl
- 0,5 tskhjortronsalt
- 1,5 mskvallmofrön, blå
Citronglasyr
- 2 dlFlorsocker
- 0,5 mskcitronsaft
- 1,5 mskVatten