Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd

En klassisk småkaka som oftast förknippas med hallonsylt. Här med en syrlig lemon curd och blå vallmofrön för mer textur. Plötsligt har kakan fått en ny kostym och smakar gudomligt gott.
En portion i receptet blir cirka 40 kakor. Recept ur ”Kaklycka med Hilda” av Hilda Kirkhoff.

Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd
Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd

Ingredienser

Lemon curd

  • 3 Citroner, ekologiska
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dlströsocker
  • 25 gsmör, gärna osaltat

Kakdeg

  • 200 gsmör, rumsvarmt
  • 1,25 tskFlorsocker
  • 1 ägg
  • 4,5 dlVetemjöl
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 dlPotatismjöl
  • 0,5 tskhjortronsalt
  • 1,5 mskvallmofrön, blå

Citronglasyr

  • 2 dlFlorsocker
  • 0,5 mskcitronsaft
  • 1,5 mskVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wienerstänger med vallmofrön och lemon curd