Hallon- och lakritsfudge
Hallon- och lakritsfudge – smaker som gifter sig har vi hört om länge men sötsyrliga hallon och salt lakrits går upp i något slags symbios i evigheten. Ljuvligt gott och väl värt att göra. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.
Ingredienser
Lakritslagret
- 40 gTurkisk peppar, cirka
- 0,5 dlvispgrädde
- 2 dlströsocker
- 25 gsmör
- 2 mskljus sirap
- 100 gMjölkchoklad
- Karamellfärg, svart
Hallonlagret
- 1,5 dlvispgrädde
- 2 dlströsocker
- 25 gsmör
- 2 mskljus sirap
- 80 gHallon
- 50 gVit choklad
- Karamellfärg, röd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 20 recept