Bärfyllda solskensbullar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bärfyllda solskensbullar

Bullar och sol, färska bär och glasyr. Kan man önska sig mer?

För vad passar egentligen bättre än en topptung bulle – fylld till bredden med vaniljkräm och färgglada sommarbär, med så mycket florsockerglasyr att man får lite på näsan efter en rejäl tugga?

Solskensbullar med bär
Solskensbullar med bär

Ingredienser

  • 5 dlmjölk, ljummen, ca 25 grader
  • 50 gJäst
  • 175 gSocker
  • 0,5 tskSalt
  • 1 mskKardemumma, malen
  • 180 gsmör, rumsvarmt
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • 1 kgmjöl

Fyllning och dekoration

  • 4 dlvaniljkräm
  • Svarta vinbär, rårörda eller färska, hallon, vinbär eller björnbär
  • 250 gFlorsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bärfyllda solskensbullar