Brysselkålspytt med pocherat ägg

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Brysselkålspytt med pocherat ägg

Stekt brysselkål och överbliven ugnsbakad mandelpotatis utgör grunden till brysselkålspytt. Chili, vitlök och ingefära sätter piff på brysselkålen och pocherade ägg är alltid gott, men det går bra med stekt ägg också.

Brysselkålspytt med pocherat ägg
Brysselkålspytt med pocherat ägg

Ingredienser

  • 400 gPotatis, kokt eller överbliven ugnsbakad
  • 400 gBrysselkål, och/eller rosettkål
  • 0,5 röd chili, mer om man vill
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskIngefära, färsk och riven (kan utelämnas)
  • 200 gBacon
  • 4 ägg, pocherade
  • chilisås, stark
  • Persilja , hackad
  • salt och malen peppar

Pocherade ägg

  • 4 ägg, stora
  • 1 lVatten
  • 4 mskVinäger 7 %, eller vitvinsvinäger
  • 1 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brysselkålspytt med pocherat ägg